Категорія
Новини
Дата

До Туреччини прибуло судно з першого каравану з українською кукурудзою

До кінцевого пункту призначення в Туреччині прибуло судно Polarnet, яке йшло в складі першого каравану з українських портів і успішно пройшло перевірку інспекційною групою в Стамбулі, пише Міністерство інфраструктури.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  •  «Цей перший успішний досвід реалізації «зернової ініціативи» дозволяє нам з оптимізмом дивитися на подальші перспективи перевезень», – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
  •  Прибуття суден Navi Star, Rojen, які вийшли в одному каравані з Polarnet, до портів призначення очікується орієнтовно через тиждень, йдеться в повідомленні.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення зерна та іншого продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства.

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни вийшло судно з Одеського порту з українським продовольством. Йдеться про судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі в Лівані.

5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen, та Polarnet було 57 000 т української кукурудзи, яка прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

8 серпня з порту Південний вперше з початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу», — повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні