Категорія
Новини
Дата

У Закарпатті хочуть створити IT-кластер – запрошують тех-компанії

У Закарпатті хочуть створити сприятливі умови для розвитку ІТ. Під час війни цей регіон став популярним місцем для релокації тех-компаній

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Про плани перетворити Закарпаття у новий ІТ-кластер національного рівня написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Telegram.
  • Місцева влада планує співпрацювати з локальними представниками ІТ-сфери та тими, хто хоче перемістити свої компанії з інших куточків України.
  • Для реалізації проєкту Закарпаття готове створити сприятливі умови розвитку інформаційних технологій.
  • Які саме умови – Микита не зазначив, проте сказав, що місцева влада «знає, як це зробити, має необхідний досвід, базу та команду для швидкої інтеграції кластеру на Закарпатті».
  • Усіх зацікавлених він запросив на особисту зустріч 31 березня о 16:00 в Ужгороді у сесійній залі головної адмінбудівлі.

Контекст:

Під час війни 61% ІТ-спеціалістів переїхали зі своїх міст. Майже половина (46%) зупинилися у безпечніших місцях в Україні. 14% опитаних виїхали за кордон, зокрема у Польщу, Німеччину та Румунію.

Переїзд торкнувся навіть тих, хто жив у безпечніших західних містах: із Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Львову та Рівного ІТ-фахівці переїжджали у менші села та міста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні