Категорія
Новини
Дата

У Закарпатті хочуть створити IT-кластер – запрошують тех-компанії

1 хв читання

У Закарпатті хочуть створити сприятливі умови для розвитку ІТ. Під час війни цей регіон став популярним місцем для релокації тех-компаній

Ключові факти:

  • Про плани перетворити Закарпаття у новий ІТ-кластер національного рівня написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Telegram.
  • Місцева влада планує співпрацювати з локальними представниками ІТ-сфери та тими, хто хоче перемістити свої компанії з інших куточків України.
  • Для реалізації проєкту Закарпаття готове створити сприятливі умови розвитку інформаційних технологій.
  • Які саме умови – Микита не зазначив, проте сказав, що місцева влада «знає, як це зробити, має необхідний досвід, базу та команду для швидкої інтеграції кластеру на Закарпатті».
  • Усіх зацікавлених він запросив на особисту зустріч 31 березня о 16:00 в Ужгороді у сесійній залі головної адмінбудівлі.

Контекст:

Під час війни 61% ІТ-спеціалістів переїхали зі своїх міст. Майже половина (46%) зупинилися у безпечніших місцях в Україні. 14% опитаних виїхали за кордон, зокрема у Польщу, Німеччину та Румунію.

Переїзд торкнувся навіть тих, хто жив у безпечніших західних містах: із Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Львову та Рівного ІТ-фахівці переїжджали у менші села та міста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні