Категорія
Новини
Дата

Uber закінчив другий квартал зі збитками в $2,6 млрд, дохід зріс більш ніж удвічі

Американська Uber Technologies закінчила другий квартал зі збитками. Водночас дохід збільшилася більш ніж удвічі, перевищивши прогнози аналітиків. На цій новині акції Uber, які з початку року втратили понад 40%, піднялися на 15%. Капіталізація компанії зросла до $53,5 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чистий збиток Uber у другому кварталі становив $2,6 млрд, або $1,33 на акцію, проти прибутку в $1,14 млрд, або $0,58 на акцію, роком раніше. Одна з головних причин – списання на суму $1,7 млрд, викликане переоцінкою вартості інвестицій у компанії Aurora, Grab та Zomato.
  • Скоригована EBITDA – ключовий показник рентабельності операцій Uber – склала $364 млн, тоді як роком раніше показник був негативним, мінус $509 млн.
  • Квартальний дохід Uber зріс більш ніж удвічі – до $8,07 млрд з $3,93 млрд роком раніше. 
  • Дохід у сфері доставки їжі (Uber Eats) зріс на 37% порівняно з другим кварталом минулого року, до $2,69 млрд, у сегменті таксі – у 2,2 рази (на 120%), до $1,62 млрд.
  • Сукупний обсяг замовлень компанії збільшився на 33%, до $29,08 млрд, зокрема замовлення Uber Eats зросли на 7% – до $13,88 млрд, сервісу таксі – на 55%, $13,36 млрд, а замовлення логістичного підрозділу злетіли більш ніж у пʼять разів і становили $1,84 млрд.
  • Число користувачів платформ Uber (активність облікового запису не рідше одного разу на місяць) у минулому кварталі зросло на 21%, до 122 млн.
  • Кількість водіїв та агентів доставки на платформі зросла на 31% до історичного максимуму в майже 5 млн, розвіявши занепокоєння, що високі ціни на пальне стримують водіїв від підписання договору з компанією. «Сьогодні на Uber заробляє більше людей, ніж до пандемії», – сказав CEO Uber Дара Хосровшахі.

Контекст

Uber та Lyft разом контролюють увесь ride-haling ринок США у пропорції 70% до 30%. Він переживає затяжне відновлення після пандемії, але до початку війни в Україні набирав обертів – кількість поїздок у Uber зросла на 104% у річному вимірі, у Lyft – на 84%, свідчать лютневі дані Bloomberg Secondary Measure.

Атака РФ на Україну призвела до зростання цін на пальне. Це в свою чергу негативно вплинуло на доходи водіїв. Припинили роботу чи скоротили її кількість близько половини водіїв Uber та Lyft в США, свідчить опитування профільного медіа The Rideshare Guy (RSG).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні