Категорія
Новини
Дата

Росія намагається вивести з ладу мобільний зв'язок та інтернет у прикордонних районах Сумщини

Росія протягом 3-4 березня цілеспрямовано намагається вивести з ладу телекомунікаційну інфраструктуру прикордонних районів Сумщини. Заходи спрямовані на позбавлення населення можливості перебувати в українському інформаційному полі, з ймовірною подальшою організацією функціонування російських ЗМІ, повідомили в Офісі Президента.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 3 березня близько 17:30 з позицій поблизу н.п.Теребрено Красноярузького району Бєлгородської області РФ прицільно обстріляла (ймовірно, з систем «Град») місцевість, де розташована вежа стільникового звʼязку в Краснопільському районі Сумської області.
  • 4 березня близько 10:00 з території РФ здійснено прицільний обстріл південної околиці н.п. Краснопілля Сумщини, де розташована вежа стільникового звʼязку. В обох випадках вогонь вівся по місцевості, де підрозділи ЗСУ були відсутні.
  • На 10:30 4 березня у Сумах відсутнє телевізійне мовлення та Інтернет; мобільний звʼязок – у більшості населених пунктів Краснопільського району Сумщини.
  • Заходи ворога спрямовані на позбавлення населення області можливості перебувати в українському інформаційному полі, з ймовірною подальшою організацією функціонування російських ЗМІ (ТБ, радіо, Інтернет). Додатковою метою може бути позбавлення населення можливості оперативного повідомляти про пересування військ РФ.

Контекст

Президент Росії Володимир Путін 24 лютого розпочав війну проти України, називаючи це «спеціальною воєнною операцією» із захисту РФ від НАТО. Російські війська розпочали наземне, морське та повітряне вторгнення, обстрілюючи міста України.

Ворог захопив Енергодар та частково контролює АЕС, далі б’є по Охтирці та Харкову та частково оточив Маріуполь. Українські Збройні Сили дають відсіч російським військам за всіма напрямками, а влада домовляється про гуманітарні коридори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні