Категорія
Новини
Дата

Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, якщо її військові перетнуть кордон – Кулеба

Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, якщо її збройні сили перетнуть кордони нашої держави, сказав в інтервʼю Forbes міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Білорусь є співучасницею злочину агресії, ніхто не ставить це питання під сумнів, наголосив Кулеба. 
  • «Дипломатичні відносини з РФ ми розірвали негайно після початку повномасштабного нападу. Так само їх буде розірвано з Білоруссю, якщо збройні сили Республіки Білорусь перетнуть кордон України», – заявив голова МЗС.

Контекст

15 липня Білорусь вчергове продовжила на тиждень військові навчання біля кордону з Україною. Як свідчить графік їхнього проведення на білоруських полігонах, навчання триватимуть щонайменше до 23 липня. 

Міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що ризик того, що сухопутні війська Білорусі підуть у наступ на Україну, існує. Утім є сподівання, що саме зараз цього не станеться.

Раніше Україна розірвала дипломатичні відносини із Сирією та Північною Кореєю за визнання так званих народних республік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні