Категорія
Новини
Дата

Україна розпочала новий раунд переговорів із власниками євробондів про реструктуризацію боргу на $20 млрд – Bloomberg

1 хв читання

Переговори з власниками євробондів про реструктуризацію боргу розпочалися цього тижня перед закінченням мораторію на виплати боргу 1 серпня, повідомили джерела Bloomberg. Перший раунд переговорів завершився в червні безрезультатно.

Україна має непогашені $19,7 млрд за своїми міжнародними облігаціями і винна $2,6 млрд за ВВП-варантами.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, відбуваються «обмежені» переговори, що означає вимоги про нерозголошення конфіденційної непублічної інформації, а також тимчасові обмеження на торгівлю, оскільки теми, що обговорюються, можуть бути чутливими до ринку. 
  • Перший раунд обмежених переговорів у червні завершився без угоди.
  • Міністерство фінансів України та представник Комітету власників облігацій відмовилися від коментарів.

Контекст

Україна в серпні 2022 року домовилася про відстрочку на два роки погашення та виплат відсотків за 13 випусками суверенних єврооблігацій загальною номінальною вартістю $17,26 млрд та €2,25 млрд, а також перегляду умов щодо ВВП-варантів.

У строк до липня 2024 року підлягали погашенню три випуски єврооблігацій України на загальну суму понад $3 млрд: 1 вересня 2022 року – на $912,35 млн, 1 вересня 2023-го – на $1 млрд 355,23 млн і 1 лютого 2024 року – на $750 млн.

У вересні 2022 року Україна підписала меморандум про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за державним та гарантованим державою боргом із групою кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу. 

Уряд України з кінця 2023 року обговорює з великими інвесторами плани реструктуризації та можливість залучення нового фінансування. 

У червні стало відомо, що Україна не змогла домовитися з групою власників облігацій щодо реструктуризації боргу на $20 млрд під час офіційних переговорів. Власники облігацій відхилили пропозицію України знизити вартість валютних облігацій на 60% на переговорах цього місяця, повідомив Мінфін. Україна запропонувала власникам євробондів два варіанти обміну всіх тринадцяти серій єврооблігацій: на серію інструментів з фіксованим доходом (прості облігації) та державні деривативні інструменти або на серію простих облігацій

На початку липня Україна повідомила інвесторам, що розраховує на успіх своєї мети з реструктуризації боргу до закінчення терміну дії мораторію на виплати до 1 серпня (переговори можуть бути продовжені і після цієї дати, за умови ухвалення низки рішень. – Forbes Ukraine). За словами джерел Reuters, Україна також має намір включити ВВП-варанти у свої зусилля щодо реструктуризації міжнародних облігацій на суму близько $20 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд