Категорія
Новини
Дата

В Україні створили ініціативу Ukrainian Global University для допомоги студентам та викладачам

Київська школа економіки створила ініціативу Ukrainian Global University, яка допоможе українським студентам, стипендіатам та викладачам отримати доступ до навчальних закладів по всьому світу, де вони зможуть навчатися та проводити дослідження. КШЕ повідомила про це у Facebook.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ukrainian Global University – освітній та академічний проєкт. Його мета – подолати руйнівні наслідки російської агресії в Україні та залучити провідний світовий досвід для побудови нової України.
  • КШЕ створила ініціативу за підтримки Офіс Президента України. Засновником виступив консорціум українських освітніх закладів та організацій: Kyiv School Of Econimics, SET University, Ukraine Global Scholars, Український католицький університет, Київський академічний університет, програми Emerging Leaders Program в університеті Стенфорду та Professional Government Association of Ukraine.
  • Ініціативу підтримали Стенфорд, Гарвард та десятки інших провідних університетів і схвалили Міністерство освіти і науки та Посольство України в США.
  • Українські студенти та науковці можуть пройти спрощений процес подачі заявки на сайті, щоб стати учасниками UGU. Тести на знання мови можна безкоштовно скласти в онлайн-програмі для вивчення мов DuoLingo. Українці можуть також отримати сертифікати.

Контекст

Понад 50 топових університетів Європи та США офіційно засудили війну в Україні. Частина з них вивела інвестиції з Росії, зупинила співпрацю з місцевими науковцями та створила більше можливостей для вступу українців. Досягти цього допомогли українські студенти та випускники іноземних вишів. Щоб підтримати Україну, студенти та випускники найкращих іноземних вишів, зокрема Гарварду, Кембриджу, Оксфорду та Стенфорду, організовують протести, спілкуються з медіа і розповідають адміністрації університетів, як можна допомогти постраждалим від війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні