Категорія
Новини
Дата

Українські євробонди відновлюються. Котирування зростають за усіма випусками паперів

Котирування українських облігацій зовнішньої держпозики 19 січня зростають після стрімкого падіння протягом декількох днів, свідчать дані Bloomberg Terminal. Ціни облігацій ще дуже далекі від нормальних, але динаміка хороша, пише фінансовий аналітик ICU Михайло Демків.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найкращі показники спостерігаються у випусків з терміном погашення у 2029, 2030, 2032 та 2033 роках – вони перевищили позначки від 13 січня.
  • Дохідність за облігаціями з погашенням у вересні, яка зросла 17 січня до рівня 26,55%, знизилася до 18,33%. Це близько 94% їх номінальної вартості.
  • «Стрічка Bloomberg рясніє червоними заголовками важливих новин на тему російської загрози. Ринки сприймають їх досить жваво і позитивно», – прокоментував ситуацію Демків.
Українські євробонди відновлюються. Котирування зростають за усіма випусками паперів /Фото 1

Контекст

Увечері 14 січня облігації з погашенням у вересні 2022 року торгувалися з дохідністю 19,5%. Котирування облігацій з терміном погашення у 2026, 2027 та 2032 роках також обвалилися. Ставки валютних паперів можна було порівняти з доходами, які Мінфін платить за гривневим боргом – 10,6-11,5%. Котирування довгострокових паперів наблизилися до пікових значень часів перших тижнів пандемії коронавірусу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні