Категорія
Новини
Дата

Українські порти за три квартали збільшили вантажообіг на 80% – АМПУ

1 хв читання

Українські морські порти за результатами трьох кварталів перевалили 74 млн т вантажів. Це на 80% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли обсяги становили 41,1 млн т. Про це повідомила Адміністрація морських портів (АМПУ).

Через порти Україна експортує левову частку своєї продукції, зокрема зерна та металу.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Із загальних 74 млн т вантажообігу 46,3 млн т склала аграрна продукція, яку доставили до 48 країн світу.
  • У вересні показники оброблених вантажів зросли до 7 млн т, що майже удвічі перевищує показники вересня минулого року, коли було оброблено 3,4 млн т.
  • Аграрний сектор залишається лідером експорту, зокрема у вересні 4,1 млн т агропродукції було доставлено на міжнародні ринки.

Контекст

Росія системно атакує портову інфраструктуру. За час повномасштабного вторгнення відбулося понад 50 атак, внаслідок яких пошкоджень зазнали більше 280 об’єктів портової інфраструктури, знищено понад 100 000 т агропродукції, за даними Мінвідновлення.

За час функціонування українського морського коридору до вересня 2577 суден успішно пройшли цим маршрутом, свідчать дані АМПУ.

У липні Україна експортувала товарів на зовнішні ринки майже на $3 млрд. За видами транспорту Україна у липні поставила товарів на зовнішні ринки: морським транспортом – 6,25 млн т (на 0,4% менше, ніж у червні), залізничним транспортом – 2,6 млн т (на 3% менше), автомобільним транспортом – 825 000 т (на 5,5% більше).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд