Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» планує закупити газопоршневі електростанції за 1,6 млрд грн

1 хв читання

ПАТ «Укрнафта» оголосило 16 тендерів на закупівлю сучасних газопоршневих електростанцій. Загальна очікувана вартість – 1,6 млрд грн, повідомляє пресслужба компанії.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, «Укрнафта» закуповує газопоршневі електростанції, йдеться про сучасні машини з автоматичним керуванням і системами віддаленого контролю.
  • Очікується, що монтаж, шеф-нагляд, пусконалагодження, випробування, введення в експлуатацію та навчання персоналу має здійснити переможець тендера.
  • Загальна очікувана сума закупівель становить майже 1,6 млрд грн. Термін поставки та монтажу обладнання – до кінця 2025 року.
  • Аукціони через систему «Прозорро» заплановані на 26 і 27 серпня.

Контекст

Раніше «Укрнафта» оголосила закупівлю трьох газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю від 72 МВт з послугами монтажу та введення в експлуатацію. Їх мають поставити до 31 грудня 2024 року. 

Ситуація в енергетиці України залишається складною. В енергосистемі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року. Потреби у відновленні оцінюються у десятки мільярдів доларів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259 про скасування мита і ПДВ на ввезення в Україну енергетичного обладнання

Український бізнес активно інвестує у газові електростанціїУЗ«Епіцентр»«Біосфера»«Західнадрасервіс»«Нова пошта» і решта вкладають мільйони доларів у автономність. Чи зможуть виробники задовольнити наростаючий попит з України, звідки залучати інженерів для встановлення технологічного обладнання та яка ціна питання, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд