Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» відкрила автоматизований логістичний термінал в Одесі

1 хв читання

Держаний оператор поштового звʼязку компанія «Укрпошта» відкрила логістичний термінал з автоматизованими сортувальними лініями в Одесі. Він здатний забезпечувати швидку обробку й доставку відправлень для всього півдня України, йдеться у пресрелізі оператора. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Обладнання для ліній сортування дрібних та великих відправлень дозволяє обробляти до 270 000 посилок на добу. Разом із перебудовою логістичних маршрутів це дозволить доставляти відправлення клієнтам в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях протягом доби після сортування, зазначила «Укрпошта».
  • На новому терміналі встановлене обладнання та програмне забезпечення українського виробника, яке обробляє три посилки на секунду.
  • Відкриття Одеського терміналу – частина стратегії розвитку та модернізації «Укрпошти», яку компанія розпочала у 2021 році, йдеться у повідомленні. 

Контекст

«Укрпошта» встановила 17 автоматизованих ліній у семи містах України: девять ліній сортують дрібні відправлення, та вісім – великі посилки. Протягом наступних двох місяців компанія планує відкривати в містах по всій Україні нові термінали, логістичні центри та депо з інноваційним обладнанням.

Завершити автоматизацію потужностей у всіх семи терміналах та 16 логістичних центрах «Укрпошта» розраховує вже в цьому році.

У 2024 році «Укрпошта» має намір збільшити кількість відправлених посилок на 50%, також повідомив Смілянський в ефірі ютуб-проєкту Forbes Ukraine «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». За його словами, цьогоріч компанія спрямує на цифровізацію 1,3 млрд грн.

Торік кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

«Укрпошта» закінчила 2023 рік із чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше проти показника 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд