Категорія
Гроші
Дата

Новий шанс створити поштабанк. Економічний блок уряду та ОП знову говорять про перетворення «Укрпошти» на банк, не проти навіть НБУ (але за умови). Чому контраверсійна ідея повернулася

CEO «Укрпошти» Ігор Смілянський /пресслужба Укрпошти

Ігор Смілянський, CEO «Укрпошти» . Фото пресслужба Укрпошти

У Кабміні та ОП знову розмірковують над передачею «Укрпошті» PINBank, яким раніше володів росіянин Євгеній Гінер. Чому влада повернулася до цієї ідеї та чи вдасться СЕО держкомпанії Ігорю Смілянському втілити свою давню мрію про поштовий банк.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

22 березня прем‘єр-міністр Денис Шмигаль проведе нараду з топпосадовцями фінансового та економічного блоку для обговорення низки питань пов’язаних із банківським сектором, повідомили Forbes незалежно один від одного чотири співрозмовники в держструктурах, керівники яких братимуть участь у зустрічі.

Одне з питань, яке мають обговорити, – «залучення банків для кредитування економіки», зазначив один зі співрозмовників. Інша, особлива тема – передача «Укрпошті» (УП) PINBank, конфіскованого в росіянина Євгена Гінера, розповіли два високопосадовці. Про те, що влада має намір повернутися до ідеї створення поштового банку в Україні, каже і співрозмовник в Офісі президента (ОП). 

На відміну від попередніх дискусій про поштабанк, що точаться з 2020 року, зараз на столі уряду формат, який може влаштувати найбільшого противника цієї ідеї – Нацбанк, стверджує один із високопосадовців, дотичних до обговорення нової ідеї.

Вузьке місце – погодження з МВФ. Меморандум, підписаний із Фондом навесні 2023-го, передбачає, що держава утримається від подальшого збільшення власної частки в банківській системі.

Який варіант може обрати уряд та яка логіка у створенні банку для «Укрпошти» ?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні