Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» відновлює сполучення з Черніговом та іншими населеними пунктами області

«Укрзалізниця» з 16 квітня відновлює залізничне сполучення зі звільненим Черніговом та низкою населених пунктів області. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «Укрзалізниця» з 16 квітня відновлює залізничне сполучення з Черніговом. Це місто було у ворожій блокаді понад місяць і постійно бомбардувалося артилерією ворога. До обласного центру їздитиме регіональний дизель-поїзд № 894/893. Він вирушатиме з Чернігова о 07:00 та прибуватиме на станцію Київ-Пасажирський об 11:06. У зворотному напрямку поїзд буде відправлятися о 15:18 та прибуватиме до Чернігова о 19:20.
  • Дизель-поїзд робитиме зупинки на станціях Муравійка, Ім. Бориса Олійника, Вересоч, Вертіївка, Ніжин, Носівка, Кобижчі, Бобровиця, Заворичі, Бобрик, Бровари, Дарниця, Видубичі, Київ-Деміївський та Протасів Яр.
  • На маршруті спочатку курсуватимуть дизель-поїзди польського виробника Pesa, пізніше – сучасні пасажирські вагони на локомотивній тязі, кажуть в УЗ.
  • «Для відновлення руху до Чернігова залізничникам у стислі терміни довелося відремонтувати низку інфраструктурних об’єктів, які пошкодив ворог. Це, зокрема, майже 300 км колій, міст на станції Заворичі та на перегоні Липів Ріг – Вертіївка, шляхопровід у Ніжині. Також на напрямку відновлено пристрої СЦБ та звʼязку. На дільниці Бровари – Ніжин – Чернігів відновлено контактну мережу, на інших ділянка роботи ще продовжуються», – додають в компанії.
  • Також «Укрзалізниця» відновлює з 16 квітня рух приміських поїздів Дарниця – Ніжин. Перший поїзд з Ніжина вирушатиме о 06:00 та прибуватиме на залізничну станцію Дарниця (Київ) о 08:45. Наступний поїзд вирушатиме з Ніжина о 12:15 та прибуватиме до Києва о 15:00. У зворотному напрямку поїзди вирушатимуть з Дарниці о 09:00 та 17:17, прибуватимуть до Ніжина об 11:45 та 20:00 відповідно.

Контекст:

Чернігів понад місяць перебував в облозі російських військ, у передмісті обласного центру точилися жорстокі бої. У місті внаслідок ударів російських військ знищено майже 60% обʼєктів інфраструктури, говорив мер міста Владислав Атрошенко 24 березня. Актуальних даних не повідомлялося.

«Укрзалізниця» розпочала націоналізацію російських активів на території України. Серед перших – вагони, які росіяни не встигли вивезти до початку війни. У країні залишилося близько 15 000 вагонів, повʼязаних із Росією, говорив голова УЗ Олександр Камишін. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні