Категорія
Новини
Дата

Уряд Німеччини збільшить з €6,8 млрд до €10 млрд субсидії на будівництво заводу Intel – Bloomberg

Intel розраховує отримати €10 млрд у вигляді субсидій від уряду Німеччини для будівництва заводу з виробництва мікросхем у східній частині країни. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням. Раніше передбачалося €6,8 млрд.

Ключові факти

  • За даними співрозмовників агентства, Німеччина після переговорів із компанією висловила готовність надати приблизно €10 млрд.
  • Переговори щодо субсидій, ймовірно, продовжуватимуться у вихідні, а офіційне оголошення зроблять вже в понеділок, сказав один зі співрозмовників.

Контекст

Початковий проєкт передбачав, що Intel знадобиться €17 млрд на будівництво заводу, з них €6,8 млрд мала надати влада Німеччини. 

Зараз компанія розраховує на збільшення розміру субсидій до €10 млрд, пояснюючи це зростанням витрат на енергоносії та будівництво. 

Раніше міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер у коментарі Financial Times заявив, що у бюджеті немає грошей, і його потрібно скорочувати, а не розширювати.

Водночас міністра економіки Німеччини Роберта Хабека називають прихильником ідеї збільшення субсидій на розвиток національної напівпровідникової промисловості. Хабек разом із федеральним канцлером Олафом Шольцем виступають за розширення підтримки проєкту Intel за умови, що компанія збільшить масштаби будівництва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні