Категорія
Новини
Дата

Уряд Польщі схвалив військову допомогу Україні. Київ отримає переносні зенітно-ракетні комплекси

Польща надасть Україні оборонне озброєння для протидії можливій російській агресії, сказав 1 лютого премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва. В ніч на 2 лютого він повідомив, уряд Польщі схвалив рішення.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд Польщі прийняв рішення про надання Україні допомоги зброєю та амуніцією, написав Блащак у Твіттері.
  • «Ми надамо найсучасніше польське обладнання – переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun та боєприпаси», – написав польський прем’єр.
  • ПЗРК Piorun розроблений та виготовляється польською фірмою MESKO. Комплекс призначений для боротьби з низьколітаючими літаками, гелікоптерами та БПЛА. Вага модернізованого комплексу становить 16,5 кг, вага бойової частини – 1,82 кг. Дальність ураження цілей ПЗРК Piorun – від 400 до 6500 м. Висота ураження цілі – від 10 до 4000 м.

Контекст

Через можливу агресію Росії США доправили в Україну 170 тонн зброї та боєприпасів. Також Україна отримає гелікоптери, які раніше використовувалися афганськими чиновниками. Крім того США схвалили пакет оборонної допомоги Збройним силам України на $200 млн.

Британія надіслала в Україні легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW), яка може знищити танк на відстані 800 м і пробити броню товщиною понад 500 мм.

Міністр оборони ФРН Крістіна Ламбрехт заявляла про те, що Німеччина надасть Україні 5000 військових касок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні