Категорія
Новини
Дата

УЗ пропонує бізнесу свої потужності для переміщення виробництва та підтримає аграріїв

«Укрзалізниця» пропонує бізнесу свої цехи та інфраструктуру для релокації виробництв зі сходу країни, повідомляє голова правління УЗ Олександр Камишін. УЗ також закликає бізнес будувати термінали для розвитку експорту та імпорту через західні кордони. Окрім того, перевізник допоможе аграріям з логістикою добрив і дизельного пального.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • УЗ планує допомагати бізнесу трьома інструментами: надлишковою інфраструктурою УЗ, будівництвом терміналу на заході і перевезеннями для посівної.
  • Надлишкові цехи та інша виробнича інфраструктура УЗ може знадобитися бізнесу, що розмістити сторонні виробництва. «Якщо ви виробник і втратили можливість продовжувати роботу, звертайтесь, скажіть, що вам потрібно для відновлення виробництва, і ми підберемо для вас виробничий майданчик на базі наших потужностей».
  • Через те, що експорт та імпорт України через морські порти майже повністю зірваний, УЗ пропонує будувати інфраструктуру для розвитку експорту та імпорту через західні кордони. Камишін пропонує збудувати такі термінали на кордонах із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Мери Львова, губернатори Львівщини і Закарпаття підтримують ініціативи.
  • Спільно з МінАгро УЗ допоможе аграріям з логістикою дизпального та добрив. «Досить тягати тракторами російський металобрухт, пора сіятись», — резюмував Камишін.
  • Усі контактні особи вказані у пості «Укрзалізниці» в Telegram.

Контекст

«Укрзалізниця» уже евакуювала 2,5 млн людей. Компанія починає націоналізацію 15 000 російських вагонів. Forbes зʼясував, звідки вони в Україні і навіщо їх забирати

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні