В Україні оголошено конкурс на зайняття посади директора НАБУ /пресслужба НАБУ
Категорія
Новини
Дата

В Україні оголосили конкурс на очільника НАБУ

пресслужба НАБУ

Конкурсна комісія з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро оголосила конкурс на зайняття посади очільника НАБУ. Відповідне оголошення опублікувало видання «Урядовий курʼєр» 16 листопада.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Оголошення містить перелік вимог до директора НАБУ: вища юридична освіта, стаж роботи в галузі права щонайменше 10 років, досвід роботи на керівних посадах у держорганах або міжнародних організаціях не менше ніж пʼять років. 
  • Очільник НАБУ має володіти державною мовою, мати високі ділові та моральні якості.
  • Посаду директора НАБУ не може зайняти людина, яка входила до складу керівних органів політичної партії або перебувала у трудових чи інших договірних відносинах із політичною партією протягом двох років до подання заяви на участь у конкурсі.
  • Директором НАБУ також не може стати людина, яка не пройшла перевірку згідно із законом «Про очищення влади», має судимість, громадянство іншої держави або після запровадження воєнного стану від 24 лютого 2022 року перебувала за межами України сукупно більше ніж 21 день станом на останній день прийому документів.
  • В оголошенні зазначено перелік документів, необхідних для участі у конкурсі, та форму їх подання. Термін їх подання розпочинається з дня публікації оголошення та спливає через 21 день.

Контекст

19 жовтня 2021 року Верховна Рада змінила закон про НАБУ – тепер директора призначає Кабмін після проведення конкурсу. Документ закріплює гарантії незалежності бюро від уряду, а зміна статусу НАБУ на орган виконавчої влади не потребуватиме додаткових рішень і бюро зможе продовжити роботу. 

Попередній очільник НАБУ Артем Ситник був призначений на цю посаду 16 квітня 2015 року указом п’ятого президента Петра Порошенка. 16 квітня 2022 року термін повноважень сплив, і НАБУ тимчасово очолив його перший заступник Гізо Углава.

На початку липня президент Володимир Зеленський заявляв, що конкурс на керівника НАБУ буде оголошено найближчим часом.

19 липня премʼєр Денис Шмигаль на засіданні уряду доручив невідкладно організувати перше засідання конкурсної комісії з відбору очільника НАБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні