Категорія
Новини
Дата

В Україні за пів року встановили рекордні 2300 базових станцій для покращення мобільного звʼязку – Федоров

1 хв читання

За останні пів року в Україні для покращення якості мобільного звʼязку встановили рекордну кількість базових станцій – майже 2300, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, мобільні оператори не лише відновлюють знищене обладнання, а й постійно інвестують у покращення наявного.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • На місяць мобільні оператори в середньому встановлюють 240 нових базових станцій, а за останні пів року — рекордні понад 2295 у більш ніж 300 населених пунктах. 
  • Федоров нагадав, що у травні Мінцифри разом із партнерами представила стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року. Одна з ключових цілей — 98% населення до 2030 року мають мобільний зв’язок та широкосмуговий доступ до інтернету. Зараз цей показник на рівні 91%.

Контекст

В Україні внаслідок російської агресії пошкоджено 25% фіксованих мереж, знищено або пошкоджено 4300 базових станцій мобільного звʼязку, повідомляв раніше Федоров. За словами віцепремʼєра, серед ризик-факторів, що впливають на телекомунікаційну галузь в Україні, можна виділити кібератаки і навантаження на операторів через необхідність обслуговувати великий трафік роумінгу для майже 4 млн українських біженців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд