Категорія
Новини
Дата

ВАКС вирішив не розглядати скасування арешту «Укрнафтобуріння»

1 хв читання

Вищий антикорупційний суд закрив провадження з розгляду клопотання колишніх власників Сахалінського родовища про скасування арешту майна та передачу майнових прав «Укрнафтобуріння» до АРМА, повідомила пресслужба агентства. Рішення ухвалили через недоведення підсудності ВАКС про розгляд цього клопотання.

Сахалінське родовище є одним з найперспективніших в Україні. Напередодні суд дозволив компанії «Укрнафтобуріння» відновити там видобуток.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За словами голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Олени Думи, сьогодні ВАКС розглянув клопотання власників Сахалінського родовища про скасування арешту майна та передачу майнових прав до АРМА.
  • «ВАКС закрив провадження з розгляду клопотання про скасування арешту по Сахалінському родовищу», – зазначила Дума.

Контекст

1 грудня «Укрнафтобуріння» провела всі технологічні заходи і вимушено виконала вимоги законодавства, яке забороняє здійснювати видобуток газу без спецдозволу на користування надрами, який анульований рішенням Шостого апеляційного адмінсуду.

«Укрнафтобуріння» була другою за обсягами видобутку газу серед приватних компаній. Головною цінністю «Укрнафтобуріння» був спецдозвіл на розробку Сахалінського родовища в Харківській області з одними з найбільших у країні розвіданими запасами у 15 млрд кубометрів.

За оцінкою Forbes, вартість «Укрнафтобуріння» – близько $500 млн, частка «Привату» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у 25% – близько $125 млн. Ще 10% належать JKX Ukraine, акціонером якої також був Коломойський. Решта компанії належала Павлу Фуксу та Віталію Хомутинніку.

Наприкінці січня Антимонопольний комітет дозволив передачу «Укрнафтобуріння» в управління державній «Укрнафті».

7 квітня 2023-го Печерський суд наклав арешт на корпоративні права газовидобувної компанії «Укрнафтобуріння», а за пʼять днів їх вже передали АРМА.

6 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив компанії «Укрнафтобуріння», яка була відчужена в бізнесмена Ігоря Коломойського і передана в управління «Укрнафті», відновити видобуток на Сахалінському родовищі

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд