Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада обрала нового омбудсмена. Дмитро Лубінець отримав 250 голосів депутатів

Парламент призначив Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграм. За таке рішення проголосували 250 парламентаріїв.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Призначення Лубінця підтримали: «Слуга народу» – 181 депутат, «ЄС» – 0, «Батьківщина» – 10, «Платформа за життя та мир» – 14, «За майбутнє» – 9, «Голос» – 8, «Довіра» – 12, «Відновлення України» – 3, позафракційні – 13.
  • Лубінець був депутатом міської ради Волновахи (з 2010), першим заступником голови правління Народно-патріотичного союзу Донбасу, народним депутатом попереднього скликання від «Блоку Петра Порошенка» і є чинним позапартійним депутатом, а також головою парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим і Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Контекст

31 травня Верховна Рада звільнили Людмилу Денісову з посади уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Денісова тоді заявила, що таке звільнення є порушенням законної процедури звільнення та 5 статей Конституції. За її словами, Офіс президента «не влаштовує моя активність як омбудсмана. Моя активна діяльність зі збору та аналізу інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях. Я вважаю такі дії влади незаконними та такими, що втручаються в діяльність Офісу омбудсмана України, який, за законом, обирається на 5 років».

Пізніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до парламенту пропозицію про призначення омбудсменом Дмитра Лубінця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні