Верховна Рада призначила Віталія Коваля головою Фонду держмайна /Рівненська ОДА
Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада призначила Віталія Коваля головою Фонду держмайна

Рівненська ОДА

Верховна Рада призначила Віталія Коваля головою Фонду державного майна, рішення підтримали 279 депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Раніше Коваль очолював Рівненську ОДА.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Парламент підтримав призначення Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України. «За» – 279», – написав Железняк.

Контекст

Влада шукала нового очільника Фонду державного майна України (ФДМУ) понад два місяці після того, як колишній голова Рустем Умєров посів крісло міністра оборони. 

Основним кандидатом став голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, 42, повідомив керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. 

До потрапляння в політику Коваль був банкіром та бізнесменом. У 2004–2006 роках працював у кредитному департаменті Укргазбанку. У 2006–2019 роках був співзасновником або очолював підприємства в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ «Атлант-транс», ТОВ «Інвесттрейдсервіс», ТОВ «РГС-Логістикгруп», ТОВ «ВВВ Монтаж» та ТОВ «Санако». 

Велика політична карʼєра Коваля почалась у 2019 році, коли Зеленський призначив його головою Рівненської ОДА. 

У 2020 році Коваль балотувався на посаду міського голови Рівного від партії «Слуга народу», але програв вибори кандидатові від політичної партії «Європейська солідарність» Олександру Третьяку. 

9 листопада кандидатуру Коваля погодив профільний економічний комітет Верховної Ради. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні