Категорія
Новини
Дата

Віталій Хомутиннік відмовився від будівництва ТРЦ «Вирлиця»

Інвестиційний фонд Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund відмовився від проєкту ТРЦ «Вирлиця». Про це Forbes розповів фінансовий директор Cascade Investment Fund Костянтин Вʼюшинський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Причину відмови Вʼюшинський пояснює тим, що компанія-орендар землі на момент розглядання проєкту не врегулювала земельне питання.
  • Нерухомість – один із напрямків роботи Cascade Investment Fund. «Зараз ми розглядаємо проєкти будівництва житлових масивів у Києві», – додав фіндиректор Cascade Investment Fund. 

Контекст

У 2019 році Cascade Investment Fund планував побудувати торгово-розважальний центр «Вирлиця» у Києві на земельній ділянці в 30 га між станціями метро Харківська та Вирлиця. Ділянка розташована на прибережній частині озера Вирлиця. Фонд планував до кінця 2020 року зібрати необхідну дозвільну документацію для початку будівельних робіт, але не зміг.

У 2005 році Київрада передала під забудову земельну дільницю в 30 га біля озера Вирлиця. Тут компанія «ХХІ Століття» мала побудувати багатофункціональний комплекс. Будівництво викликало протести місцевих мешканців.

У 2022 році Київська прокуратура подала позов про скасування рішення міської ради від 2005 року та повернення земельної ділянки територіальній громаді Києва.

Позовні вимоги були обґрунтовані тим, що спірна земельна ділянка належить до земель водного фонду і прибережної захисної смуги та не може бути забудована. Крім того, вона ще з 1994 року була зарезервована під заповідник як важлива природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

Північний апеляційний господарський суд 4 жовтня 2023 року скасував рішення Київської міської ради від 2005 року про забудову озера Вирлиця у Дарницькому районі.

Cascade Investment Fund також був інвестором у будівництві ТРЦ Respublika Park, який відкрився у листопаді 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні