Категорія
Новини
Дата

Війна зриває $4,1 млрд виторгу «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія не постачає сировину українському бізнесу

1 хв читання

Санкції проти Росії впливають на джерела постачання сировини для «АрселорМіттал Кривий Ріг», повідомляє Bloomberg ыз посиланням на прессреліз компанії. Війна, як пишуть у компанії, може «вдарити» по виторгу на українському ринку і вплине на ринок збуту в країнах СНД.

Ключові факти

  • Виторг «АрселорМіттал» з постачання сировини українським підприємствам склав $4,1 млрд у 2021 році, пише компанія.
  • Санкції проти Росії «впливають на джерела сировини для компанії, а також потенційно на ринки збуту інших операцій групи в СНД», написали у компанії.

Контекст

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – найбільший виробник сталі в Європі. Компанія виробила 4,9 млн тонн сталі на заводі в Україні та 11,7 млн тонн залізної руди на українських шахтах у 2021 році. Продажі компанії покупцям у Росії та Україні склали $2,5 млрд минулого року.

Напередодні ArcelorMittal призупинив виробництво сталі у Кривому Розі. Втрати через призупинення виробництва в АМКР оцінюють у десятки мільйонів доларів щомісяця. Стільки коштує утримання заводу в сьогоднішньому стані, плюс зарплати для співробітників. Якщо не відновиться коксохімічне виробництво, це означатиме, як мінімум, повну зміну бізнес-моделі для українського активу: зараз вона побудована на наявності своєї руди і коксу

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні