Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» сподівається на швидке відновлення виробництва. Скільки коштує простій меткомбінату

Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав в інтервʼю Forbes гендиректор Мауро Лонгобардо. Корпорація сподівається на відновлення виробництва у короткостроковій перспективі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Втрати через призупинення виробництва в АМКР оцінюють у десятки мільйонів доларів щомісяця. Стільки коштує утримання заводу в сьогоднішньому стані, плюс зарплати для співробітників. 
  • У підприємства немає грошових потоків через припинення продажів. Корпорація наразі покриває ці витрати. «Але нескінченно це продовжуватися не може. Сподіваємося в короткостроковій перспективі відновимо спроможність виготовляти та продавати продукцію», – сказав Лонгобардо.
  • Одним із критичних питань є електропостачання. Якщо з якихось причин воно припиняється, виникає загроза для існування виробництва. В такому випадку коксові батареї не будуть підлягати відновленню, заявив гендиректор АМКР.
  • Якщо не відновиться коксохімічне виробництво, це означатиме, як мінімум, повну зміну бізнес-моделі для українського активу: зараз вона побудована на наявності своєї руди і коксу. Якщо коксу не буде, треба імпортувати. Не факт, що в такому випадку наша продукція буде конкурентоспроможною за ціною, зазначив Лонгобардо.

Ключова цитата

«Ми погасили доменні печі таким чином, щоб їх можна було відносно нескладно перезапустити. Але технологічно, на жаль, з коксовими батареями це не так. Якщо вони зупиняться – це кінець», – сказав Лонгобардо.

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Також законсервували виробництво меткомбінат «Запоріжсталь» та коксохімічний завод «Запоріжкокс» групи «Метінвест».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні