Категорія
Новини
Дата

Власник OLX продає найбільший російський сайт оголошень Avito

1 хв читання

З Росії йде головний акціонер інтернет-майданчика Avito – голландська група Prosus. Компанія шукає покупця для свого російського бізнесу. Про це вона повідомила на своєму сайті.

Ключові факти

  • «25 березня 2022 року ми оголосили про відокремлення російського бізнесу оголошень Avito від нашої OLX Group. Після завершення операційного розділення Prosus вирішив вийти з російського бізнесу. Ми розпочали пошук покупця для наших акцій в Avito», – заявила компанія.
  • Наприкінці березня Avito повідомляла, що відокремлюється від OLX Group (належить Prosus) та продовжить працювати як самостійний російський бізнес у периметрі групи Prosus. Зокрема, повідомлялося, що компанію продовжить очолювати Володимир Правдивий із чинною командою топменеджерів.

Контекст

У Росії основною юридичною особою Avito є ТОВ «Кех Екоммерц», яке на 99% належить голландській OLX Global B.V. Останній раз туди проінвестували $1,6 млрд у 2019 році, пише TechCrunch.

Avito працює в Росії 15 років. Кількість активних оголошень на Avito перевищує 90 млн, а щоденна аудиторія платформи – 22 млн осіб. Станом на початок 2022 року Avito оцінювали у понад $6,2 млрд, підраховував Forbes Russia. 

У березні сервіс Avito публікував вакансії для російських військових у прифронтових регіонах України, а також Маріуполі та Чернігові. Український сервіс OLX зазначав, що не має впливу на будь-яку діяльність бізнесу компанії-власника. «Декілька днів тому акціонери компанії Prosus висловились щодо свого рішення залишити активи Avito і продовжувати працювати на локальному російському ринку», – заявляла компанія.

Інвестиційна компанія Prosus NV зареєстрована в Нідерландах. Вона є підрозділом південноафриканського медіахолдингу Naspers. В Україні діяльність компанії представлена сайтом оголошень OLX. За три квартали 2021 року виторг OLX в Україні становив понад 1,1 млрд грн, повідомляє SPARK-Interfax. Річний товарообіг при цьому складає понад $1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні