Категорія
Новини
Дата

Японія заморозила активи ще двох російських і одного білоруського банку

Влада Японії запровадила нові обмежувальні заходи проти банківського сектору Росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє Nikkei Asia та Інтерфакс.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У новий санкційний пакет країни потрапили два російські банки, а саме Кредитний банк Москви та Россільхозбанк.
  • Під обмежувальні заходи також потрапив один білоруський Білінвестбанк (Білоруський банк розвитку та реконструкції).
  • Активи зазначених банків будуть заморожені на території Японії.
  • Крім того, забороняється експорт товарів, що сприяють «зміцненню промислової бази Російської Федерації». Про які товари йдеться, не уточнюється.

Контекст

Раніше у межах санкцій Японія заморозила активи 140 росіян. Під обмеження загалом потрапили понад 200 російських підприємств та організацій.

Уряд Японії заморозив активи найбільшого банку Росії – Сбербанку, а також найбільшого приватного – Альфа-банку. Уряд також заборонить японським приватним особам і компаніям робити нові інвестиції в Росії, які дадуть їм 10 і більше відсотків. Забороні також підлягають позики зі строком погашення більше одного року.

Також країна заявила, що не розраховуватиметься за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає президент країни-агресора Володимир Путін у відповідь на західні санкції. 

Японія заборонила експортувати в Росію 3D-принтери, квантові компʼютери та інше високотехнологічне обладнання

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні