Категорія
Новини
Дата

З початку війни в Україні загинуло щонайменше 85 дітей, ще 100 – поранені

З початку війни в Україні загинуло щонайменше 85 дітей, ще 100 дітей отримали поранення. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найбільше жертв в регіонах, де йдуть активні бойові дії: Київська, Харківська, Донецька, Сумська, Херсонська, Миколаївська та Житомирська області.
  • Правоохоронці фіксують цинічні та аморальні вчинки ворога, який обстрілює авто мирних мешканців під час евакуації та на блокпостах.
  • 11 березня під час спроби евакуації окупанти розстріляли цивільний автомобіль. В ньому їхав юний гравець футбольної команди ДЮСШ «Атлет» Дмитро, який загинув. Увечері 11 березня біля села Гусарівка Ізюмського району Харківської області на блокпосту окупанти розстріляли легковий автомобіль, внаслідок чого загинула жінка та дитина.
  • 12 березня у Балаклейскому районі Харківської області обстріляли приватне авто. Загинула сім’я з 3-річною дитиною.
  • В Україні окупанти вже розбомбили та обстріляли 369 закладів освіти, з них 57 зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій області – окупанти пошкодили 119 навчальних закладів.
  • Освітню інфраструктуру зруйнували також у Миколаївській області (30 закладів освіти), Сумській та Київській (по 28 навчальних обʼєктів), 21 заклад освіти у Херсонській області та 17 – у столиці. Щоденно окупанти руйнують близько 22 навчальних закладів.
  • 12 березня окупанти також обстріляли 11 лікувальних закладів і 3 центри реабілітації у Миколаївській області, зокрема, для дітей-інвалідів.
  • Цифри загиблих та поранених не є остаточними. Залишається чимала кількість зруйнованих та пошкоджених будівель, які наразі неможливо оглянути через активні бойові дії, зазначають в Офісі Генпрокурора.

Контекст

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей, блокують гуманітарні коридори, вдаються до інший провокацій.

На 10 березня російські окупанти вбили більше цивільних українців, ніж загинуло в бою військових з усіх структур сектора оборони, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні