Категорія
Новини
Дата

«Реєстр треба відкривати». Зеленський ветував закон про декларування майна чиновників

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений нардепами законопроєкт 9587-Д щодо обовʼязкового декларування статків державних посадовців, про це він повідомив у соцмережах. За словами голови держави, документ із його правкою повернули на повторний розгляд до Верховній Раді. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Вето. Вранці надійшов із Верховної Ради України закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування. Обмеження неприйнятні», – написав він.
  • За словами президента, декларації мають бути відкритими одразу.
  • «Уже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко», – додав Зеденський.

Контекст

5 вересня Верховна Рада повернула обовʼязкове декларування статків державних посадовців. До останнього фінальна редакція законопроєкту №9534 була невизначеною: у парламенті точилися дискусії про те, чи варто робити реєстр декларацій публічним, як і було до повномасштабної війни.

Днем раніше антикорупційний комітет ВР підтримав поновлення декларування у закритому для громадськості форматі. Аналогічне рішення ухвалено й на засіданні голів фракцій, розповідає заступник голови антикорупційного комітету Ярослав Юрчишин.  

Шанс відкрити реєстр був перед самим голосуванням у залі парламенту, однак відповідна поправка до закону набрала лише 199 голосів нардепів при необхідних 226.

Як тепер функціонуватиме декларування, що було відсутнім понад півтора року, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

6 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) звернулося до Зеленського з проханням накласти вето на законопроєкт 9587-Д щодо обовʼязкового декларування статків державних посадовців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні