Категорія
Новини
Дата

Жодних мирних переговорів із Росією немає. Кулеба пояснив принципову позицію Зеленського

Жодних переговорів про мир станом на зараз немає з вини російської сторони, і «ніхто на цю тему не зустрічається», заявив в інтервʼю Forbes міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, для перемовин немає підстав, з огляду на агресивну поведінку РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Статус мирних переговорів – це удар по Вінниці, удар по Миколаєву, удари по Харкову, інших містах і штурмові дії росіян на сході України», – наголосив Кулеба. 
  • За його словами, росіяни як мантру повторюють: «З 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення». 
  • Кожною такою заявою росіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї операції – знищення України, заявив голова МЗС. 
  • Переговори безпосередньо привʼязані до ситуації на фронті, наголосив міністр. «Я всім партнерам кажу просту річ: «За стіл переговорів Росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це буде знову мова ультиматумів», – зазначив Кулеба. 
  • За словами міністра, президент Володимир Зеленський дотримується в цьому питанні принципової позиції. «Він не виключає можливість переговорів, але зараз для цього немає підстав, з огляду на агресивну поведінку Росії. Він дуже чітко прокомунікував це з лідерами країн, які натякали на переговори. Ці лідери теж перестали про це говорити», – сказав Кулеба.

Контекст

Раніше РФ висунула нові умови для закінчення війни в Україні. Заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив, що Росія готова до відновлення переговорів про завершення війни на умовах визнання Україною нових «держав» на окупованій території. 

Підхід Росії до закінчення війни залишається незмінним, зазначив він. Але заявив про «визнання наявних територіальних реалій», про що раніше російська сторона не заявляла.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні