Категорія
Новини
Дата

Золотовалютні резерви РФ за час війни проти України скоротилися майже на $40 млрд

Золотовалютні резерви РФ з 18 лютого до 25 березня скоротилися на $38,8 млрд, до $604,4 млрд, повідомив російський центробанк.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Динаміку змін золотовалютних резервів центробанк РФ розкрив вперше від початку війни проти України та запровадження санкцій із боку західних країн.
  • Основними факторами скорочення резервів були валютні інтервенції, валютне рефінансування, а також валютна переоцінка активів, йдеться у повідомленні.

Контекст

Після введення санкцій валютні активи РФ в юрисдикціях США, ЄС, Канади, Великої Британії та Японії виявилися замороженими. В результаті РФ втратила доступ приблизно до половини резервів — близько $300 млрд.

ЦБ після цього ухвалив рішення протягом трьох місяців використати дані про міжнародні резерви на 18 лютого ($643,2 млрд). 30 березня російський центробанк опублікував дані і заявив, що не буде публікувати огляди управління активами в іноземній валюті та золоті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні