Категорія
Новини
Дата

Звернення Володимира Зеленського: Зараз діє оперативна пауза, українські військові зупининяють атаки

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський розповів про напрямки, де ведуться бої з російською армією. Відео вийшло під назвою «НЕ Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру»

  • Президент розпочав звернення до українців словами, що «українська армія, прикордонники, сили поліції та спеціальних служб зупинили атаки ворога. Мовою конфлікту це можна назвати оперативною паузою».
  • За словами Зеленського, зараз дуже складним є Харківський напрямок, але сили по захисту міста працюють.
  • «Найбільш проблемна ситуація на Півдні, наші війська ведуть запеклі бої в передмісті Херсону, ворог тисне з окупованого Криму, просуваючись на Мелітополь. На Півночі ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його втримати. Надійна оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант у Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення», – додав Зеленський.
  • «Ми, на жаль, маємо втрати, втрати наших героїв. Захоплені в полон російські бійці. Деяким із них наші лікарі надають допомогу – тим, хто здався в полон, знищено багато російської броньованої техніки та авіації».
  • «Нікому не вдасться переконати чи змусити нас, українців, віддати свою свободу, свою незалежність, свій суверенітет. Але схоже, що російське керівництво намагається це зробити за рахунок знищення потенціалу їхньої країни. Усе, що було зроблено Росією з 2000 року, може бути зараз просто спалено в прямому ефірі на очах усього світу.
  • Ми наголошуємо, що НЕ Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутися на шлях до миру».

Оперативно всі новини про війну в Україні читайте в нашій хроніці: Хроніка війни. Путін оголосив про початок «військової операції в Україні», Зеленський ввів воєнний стан

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні