Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

«Найгірший сценарій – громадянська війна». Які наслідки матимуть парламентські вибори в Грузії. Інтерв'ю з політологом Гелою Васадзе

5 хв читання

Мітинг, протест, Грузія, Тбілісі, ЄС /Getty Images

Мітинг у Тбілісі на підтримку євроінтеграції та європейського вибору, 20 жовтня 2024 року Фото Getty Images

Опозиція не визнає результати виборів у Грузії та анонсує протести. Міжнародні спостерігачі вказують на порушення, а США та ЄС закликають до розслідувань. Які сценарії можливі після затвердження результатів, пояснює політолог грузинського Центру стратегічного аналізу (GSAC) Гела Васадзе

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

У Грузії 26 жовтня відбулися парламентські вибори. Центральна виборча комісія оголосила перемогу партії «Грузинська мрія» з 54%, яка править країною з 2012-го. За такого результату вона отримає 89 зі 150 місць у парламенті.

«Грузинська мрія» – партія місцевого мільярдера Бідзіни Іванішвілі, яка є лояльною до РФ, лякала виборців повторенням долі України та побила горщики з ЄС настільки, що процес євроінтеграції країни фактично призупинений.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд