Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

Хаб ЗСУ та вугільна житниця Ахметова. Чому Росія готова покласти 60 000 військових за Покровськ? Розбір Forbes

4 хв читання

Наступ Росії на Покровськ, ЗСУ, артилерія /Getty Images

Військові ЗСУ ведуть вогонь з артилерії на Покровському напрямку, серпень 2024-го Фото Getty Images

Покровський напрямок – найважчий на Донеччині. Попри сподівання, що Росія перекине звідти частину сил на Курщину, ворог зробив Покровськ своїм головним напрямком атак. Чим важливе місто з військового та економічного поглядів?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Від початку серпня армія Росії стала ближчою до Покровська на 7 км. Відстань від передових позицій ворога до околиць міста становить 9,5-10 км станом на 29 серпня. Армія РФ покладається на піхотні наступи завдяки перевазі у живій силі та артилерії. Та все менше застосовує бронетехніку, яка не живе довго на сучасному полі бою.

Курська наступальна операція Сил оборони України не змусила Росію перекинути підрозділи з покровського напрямку, визнав 27 серпня головком Олександр Сирський. Навпаки – ворог посилив натиск та використовує найбоєздатніші підрозділи в середньому у 50 атаках на добу.

Росія ставить за стратегічну мету вийти на адмінмежі Донецької області, використовує заставзагони та ладна покласти за Покровськ 50 000-60 000 військових, каже президент Володимир Зеленський.

Місто вже готується до битви. Місцева влада ще 19 серпня закликала людей евакуйовуватись, комендантську годину встановили з 15:00 до 11:00, а з 2 вересня у громаді припинять роботу банки.

Покровськ – важливий, як і будь-який населений пункт у межах міжнародно визнаних кордонів України. Але яке військове та економічне значення робить його особливим для Росії?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд