Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Було б соромно перед собою та країною». Голова Енергетичного регулятора Тарасюк – про відмову виконувати рішення Ставки головкома, дефіцит електрики взимку та аномалії на ринку енергетики. Інтервʼю

11 хв читання

Валерій Тарасюк, голова НКРЕКП. /надано пресслужбою

Валерій Тарасюк, голова НКРЕКП. Фото надано пресслужбою

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк у середині липня неочікувано виступив проти рішення Ставки верховного головнокомандувача про підняття тарифів для промисловості у пʼять разів. Під час війни про повну незалежність регулятора не може йти мова, каже Тарасюк. «Але професіоналізм, неупередженість, певний ступінь автономності обовʼязкові завжди», – додає він. Чому збереження незалежності НКРЕКП важлива для вступу України в ЄС, як відреагувало керівництво країни на відмову піднімати тарифи для бізнесу, та яким буде дефіцит електрики у найближчі місяці і взимку?  

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

17 липня за дорученням Ставки НКРЕКП мала розглянути рішення про встановлення єдиного тарифу на розподіл електроенергії – 1,23 грн/кВт·год. Це передбачало підняття тарифу для промисловості у пʼять разів і зниження його для населення і малого бізнесу на 25%. Таким чином тарифи на розподіл мали б бути уніфіковані.

Єдина причина уніфікації тарифу – зменшити витрати державного «Енергоатома», який попри підняття тарифів для населення на 64% залишається збитковим, пояснював раніше Андрій Тарасенко, головний аналітик GMK Center.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд