Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Від €50 000 до €100 000 за сироварню. Як влаштоване власне виробництво сирів у «Сільпо» під брендом «Чізарня»

5 хв читання

Хаєцький, Чізарня, лавка традицій, сільпо /Артем Галкін для Forbes Ukraine

Роман Хаєцький відповідає за технологію виробництва. Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Прослухати матеріал

Прослухати матеріал

08:02 хвилин

x1
  • 1
  • 1.25
  • 1.5
  • 1.75
  • 2
00:00 / 08:02

«Чізарня» понад вісім років виготовляє крафтові сири: за цей час асортимент зріс утричі, а продажі щороку зростають на 40%. Як власна сироварня «Сільпо» повертає у гру український сир?

Купуйте річну передплату на 6 журналів Forbes Ukraine зі змістовними матеріалами, рейтингами та аналітикою від 1 350 грн.

«Українці надають перевагу імпортному сиру, він дешевший», – каже засновник сироварні «Іберія» Мамука Кучаідзе. У 2021-му він відкрив власні сироварні «за склом» у двох магазинах «Епіцентру», але за два роки був змушений закрити проєкт разом із власною сироварнею «Іберія». «Я багато втратив на цьому бізнесі», – каже підприємець.

Торік Україна збільшила імпорт сиру на 13,1%, до $227 млн, за даними Митниці. У першому кварталі 2025-го 47% продажів сиру в українських торгових мережах становив імпорт, каже голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський. «Це тисне на українських виробників», – додає він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Третій випуск 2025 року вже у продажу

Замовляйте з безкоштовною доставкою по Україні