Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Від €50 000 до €100 000 за сироварню. Як влаштоване власне виробництво сирів у «Сільпо» під брендом «Чізарня»

5 хв читання

Хаєцький, Чізарня, лавка традицій, сільпо /Артем Галкін для Forbes Ukraine

Роман Хаєцький відповідає за технологію виробництва. Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Прослухати матеріал

Прослухати матеріал

08:02 хвилин

x1
  • 1
  • 1.25
  • 1.5
  • 1.75
  • 2
00:00 / 08:02

«Чізарня» понад вісім років виготовляє крафтові сири: за цей час асортимент зріс утричі, а продажі щороку зростають на 40%. Як власна сироварня «Сільпо» повертає у гру український сир?

Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.

«Українці надають перевагу імпортному сиру, він дешевший», – каже засновник сироварні «Іберія» Мамука Кучаідзе. У 2021-му він відкрив власні сироварні «за склом» у двох магазинах «Епіцентру», але за два роки був змушений закрити проєкт разом із власною сироварнею «Іберія». «Я багато втратив на цьому бізнесі», – каже підприємець.

Торік Україна збільшила імпорт сиру на 13,1%, до $227 млн, за даними Митниці. У першому кварталі 2025-го 47% продажів сиру в українських торгових мережах становив імпорт, каже голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський. «Це тисне на українських виробників», – додає він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Третій випуск 2025 року вже у продажу

Замовляйте з безкоштовною доставкою по Україні