Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Динаміка позитивна». СЕО «Метінвесту» Риженков – про інвестиції у газову генерацію, будівництво заводу в Італії, ризики втрати Покровська і кризу на світовому металургійному ринку, яка насувається. Велике інтервʼю

12 хв читання

Юрій Риженков /Олександр Роженюк/GATE/надано Метінвест

Юрій Риженков: «У попередні роки ми мали хороші ціни на нашу продукцію, зараз ситуація змінилася». Фото Олександр Роженюк/GATE/надано Метінвест

У першому півріччі 2024-го найбільша українська компанія «Метінвест», мажоритарним власником якої є Рінат Ахметов, збільшила прибуток майже у чотири рази, виторг зріс на 20%. «Допомагає низька база порівняння», – каже генеральний директор компанії Юрій Риженков, 48. Проте попереду компанію чекають серйозні виклики.

Взимку очікується гострий дефіцит електрики, УЗ планує підвищити вантажні тарифи для металургів на 20%, а світові ціни на залізну руду падають. На додачу у 2025–2026 роках компанія має сплатити кредиторам понад $600 млн. Як «Метінвест» відповідатиме на ці виклики?

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Зміст

  1. Про адаптацію до війни у 2024-му
  2. Про ризик втрати Покровська
  3. Про дефіцит електрики і плани будівництва газових станцій
  4. Про можливе збільшення тарифів «Укрзалізниці» і кризу на світовому металургійному ринку 
  5. Про дефіцит кадрів 
  6. Про постачання для ЗСУ і будівництво нового заводу в Італії

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд