Категорія
Новини
Дата

Потіснив Leroy Merlin. Житомирський будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» вперше відкрився у столичному ТРЦ

1 хв читання

Гіпермаркет «ОЛДІ» площею 4802 кв. м відкрився у столичному ТРЦ Retroville, повідомив Forbes операційний директор мережі Андрій Самойлов. Після відкриття ритейлер став другою після «Епіцентра» мережею гіпермаркетів за кількістю торгових обʼєктів в Україні.

Потіснив Leroy Merlin. Житомирський будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» вперше відкрився у столичному ТРЦ /Офіційний сайт «ОЛДІ»

Офіційний сайт «ОЛДІ»

Ключові факти 

  • 19 серпня 2023 року у київському ТРЦ Retroville відкрився будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» площею 4802 кв.м. Це перше відкриття «ОЛДІ» саме в торговому центрі. 
  • Перемовини про відкриття у Retroville були ще у 2018 році, але тоді «не склалося», говорить операційний директор мережі «ОЛДІ» Андрій Самойлов. «На цей раз домовились швидко ще й тому, що попередні прорахунки вже були, треба було лише підкоригувати з урахуванням сьогодення», – зазначає топменеджер. 
  • За його словами, «ОЛДІ» планує розвиток мережі як у ТРЦ, так і стріт-ритейлі. Про більш конкретні плани Самойлов відмовився говорити. 

Контекст

Після відкриття нового об’єкту «ОЛДІ» став другою мережею гіпермаркетів у країні, після «Епіцентру» (74). До активів компанії входить п’ять будівельних гіпермаркетів, які розташовані у трьох містах України – Києві, Житомирі, Дніпрі. Їхня загальна площа – близько 50 000 кв.м. 

До повномасштабного вторгнення будівельним «якорем» ТРЦ Retroville був Leroy Merlin. У лютому 2022-го ритейлер закрив чотири з шести своїх обʼєктів в Україні. ЗМІ повідомляли, що Leroy Merlin може вийти з країни. Ритейлер відмовився відновлювати зруйнований через російський обстріл магазин, розповіли NV Бізнес у компанії. 

Станом на серпень 2023-го до роботи повернулося вже чотири гіпермаркети мережі – три у Києві і один в Одесі, йдеться на сайті Leroy Merlin. Forbes підрахував, що їхня сукупна площа складає 50 000 кв.м.

Житомирська компанія «ОЛДІ» працює в Україні з 1994 року. Спочатку вона лише імпортувала і продавала підлогове покриття, супутні матеріали і будівельну хімію, проте через три роки відкрила у Києві на просп. Перемоги (Берестейському) перший гіпермаркет формату DIY. Власники мережі, за даними YouControl, Ярослав Ввєденський і Олег Долгозвяг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні