Категорія
Новини
Дата

Потіснив Leroy Merlin. Житомирський будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» вперше відкрився у столичному ТРЦ

Гіпермаркет «ОЛДІ» площею 4802 кв. м відкрився у столичному ТРЦ Retroville, повідомив Forbes операційний директор мережі Андрій Самойлов. Після відкриття ритейлер став другою після «Епіцентра» мережею гіпермаркетів за кількістю торгових обʼєктів в Україні.

Потіснив Leroy Merlin. Житомирський будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» вперше відкрився у столичному ТРЦ /Офіційний сайт «ОЛДІ»

Офіційний сайт «ОЛДІ»

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • 19 серпня 2023 року у київському ТРЦ Retroville відкрився будівельний гіпермаркет «ОЛДІ» площею 4802 кв.м. Це перше відкриття «ОЛДІ» саме в торговому центрі. 
  • Перемовини про відкриття у Retroville були ще у 2018 році, але тоді «не склалося», говорить операційний директор мережі «ОЛДІ» Андрій Самойлов. «На цей раз домовились швидко ще й тому, що попередні прорахунки вже були, треба було лише підкоригувати з урахуванням сьогодення», – зазначає топменеджер. 
  • За його словами, «ОЛДІ» планує розвиток мережі як у ТРЦ, так і стріт-ритейлі. Про більш конкретні плани Самойлов відмовився говорити. 

Контекст

Після відкриття нового об’єкту «ОЛДІ» став другою мережею гіпермаркетів у країні, після «Епіцентру» (74). До активів компанії входить п’ять будівельних гіпермаркетів, які розташовані у трьох містах України – Києві, Житомирі, Дніпрі. Їхня загальна площа – близько 50 000 кв.м. 

До повномасштабного вторгнення будівельним «якорем» ТРЦ Retroville був Leroy Merlin. У лютому 2022-го ритейлер закрив чотири з шести своїх обʼєктів в Україні. ЗМІ повідомляли, що Leroy Merlin може вийти з країни. Ритейлер відмовився відновлювати зруйнований через російський обстріл магазин, розповіли NV Бізнес у компанії. 

Станом на серпень 2023-го до роботи повернулося вже чотири гіпермаркети мережі – три у Києві і один в Одесі, йдеться на сайті Leroy Merlin. Forbes підрахував, що їхня сукупна площа складає 50 000 кв.м.

Житомирська компанія «ОЛДІ» працює в Україні з 1994 року. Спочатку вона лише імпортувала і продавала підлогове покриття, супутні матеріали і будівельну хімію, проте через три роки відкрила у Києві на просп. Перемоги (Берестейському) перший гіпермаркет формату DIY. Власники мережі, за даними YouControl, Ярослав Ввєденський і Олег Долгозвяг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні