Ксав'є Ньєль купує lifecell /Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Це пів мільярда доларів та інвестор з Франції». Продаж lifecell затягується через Фрідмана та партнерів, але українська влада вже підготувала план. Forbes дізнався, коли його можуть реалізувати

5 хв читання

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль хоче купити lifecell та ще дві компанії Turkcell за $525 млн Фото Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Антимонопольний комітет (АМКУ) поки не дозволив французькому мільярдеру Ксав’є Ньєлю придбати українського оператора lifecell. Але угода відбудеться, переконані українські високопосадовці, з якими спілкувався Forbes. Коли та як можуть схвалити продаж lifecell, який затримується через токсичних акціонерів – Михайла Фрідмана та партнерів?

«Угода з продажу lifecell 100% буде – це пів мільярда доларів під час війни та інвестор з Франції», – говорить співрозмовник Forbes в Офісі президента (ОП) на умовах анонімності, оскільки не уповноважений коментувати цю тему публічно. 

Майже три місяці тому французький мільярдер Ксав’є Ньєль зі статками майже $10 млрд подав заявку до Антимонопольного комітету (АМКУ) на купівлю lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell. Потенційно це буде однією з найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Ньєль готовий заплатити за українські активи $525 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні