Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

За два тижні функцією ШІ-розшифровки аналізів у Helsi скористалися 16 000 разів. Як компанія планує заробляти на сервісі, у який вклала $400 000

3 хв читання

Helsi, аналізи, ШІ /надано пресслужбою

10 червня 2024-го медичний Helsi запустив послугу ШІ-розшифровки аналізів Helsi+. За два тижні роботи ним скористалися 16 000 разів. Фото надано пресслужбою

Медичний сервіс Helsi хоче конкурувати на ринку превентивної медицини з безкоштовною послугою ШІ-розшифровки аналізів на основі рішень OpenAI та Microsoft. Чи є тут потенціал для заробітку?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Користувачі медичного застосунку Helsi скористалися послугою розшифровки аналізів за допомогою штучного інтелекту 16 000 разів, розповів Forbes CEO Helsi Євген Донець. Функція ШІ-розшифровки, яку назвали Helsi+, з’явилася два тижні тому, 10 червня.  

Helsi, яка майже на 70% належить оператору «Київстар», має 27 млн користувачів. Її основна функція – онлайн-запис до лікаря – безкоштовна. Компанія заробляє на підписках від лікарень, а з 1 червня 2024-го продає підписку і для користувачів.

Нова функція ШІ-розшифровки аналізів Helsi+ – це спроба монетизувати великий об’єм даних та збільшити цінність сервісу, каже заступник гендиректора лабораторії Synevo Микола Скавронський. «На записі до лікаря багато грошей не заробиш», – пояснює він. 

ШІ розшифровує розгорнутий аналіз крові, сечі, гормонів, заліза, ліпідограми. Сервіс транскрибує аналізи, зроблені лабораторіями Synevo, «Діла» та «Ескулаб». Чи безпечно делегувати ШІ розʼяснення аналізів і як компанія планує заробляти на цьому? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд