Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

За два тижні функцією ШІ-розшифровки аналізів у Helsi скористалися 16 000 разів. Як компанія планує заробляти на сервісі, у який вклала $400 000

3 хв читання

Helsi, аналізи, ШІ /надано пресслужбою

10 червня 2024-го медичний Helsi запустив послугу ШІ-розшифровки аналізів Helsi+. За два тижні роботи ним скористалися 16 000 разів. Фото надано пресслужбою

Медичний сервіс Helsi хоче конкурувати на ринку превентивної медицини з безкоштовною послугою ШІ-розшифровки аналізів на основі рішень OpenAI та Microsoft. Чи є тут потенціал для заробітку?

Користувачі медичного застосунку Helsi скористалися послугою розшифровки аналізів за допомогою штучного інтелекту 16 000 разів, розповів Forbes CEO Helsi Євген Донець. Функція ШІ-розшифровки, яку назвали Helsi+, з’явилася два тижні тому, 10 червня.  

Helsi, яка майже на 70% належить оператору «Київстар», має 27 млн користувачів. Її основна функція – онлайн-запис до лікаря – безкоштовна. Компанія заробляє на підписках від лікарень, а з 1 червня 2024-го продає підписку і для користувачів.

Нова функція ШІ-розшифровки аналізів Helsi+ – це спроба монетизувати великий об’єм даних та збільшити цінність сервісу, каже заступник гендиректора лабораторії Synevo Микола Скавронський. «На записі до лікаря багато грошей не заробиш», – пояснює він. 

ШІ розшифровує розгорнутий аналіз крові, сечі, гормонів, заліза, ліпідограми. Сервіс транскрибує аналізи, зроблені лабораторіями Synevo, «Діла» та «Ескулаб». Чи безпечно делегувати ШІ розʼяснення аналізів і як компанія планує заробляти на цьому? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд