Категорія
Життя
Дата

Виходить «Дедпул і Росомаха». Фільму вже прогнозують рекордний бокс-офіс. 5 цікавих фактів про стрічку від режисера Шона Леві і продюсерки Marvel Венді Джейкобсон

4 хв читання

Дедпул і Росомаха /The Walt Disney Studios

Фільм «Дедпул і Росомаха» виходить у кінопрокат 25 липня. Напередодні прем’єри Forbes поговорив з режисером стрічки Шоном Леві та продюсеркою Marvel Венді Джейкобсон Фото The Walt Disney Studios

Фільм «Дедпул і Росомаха» виходить у кінопрокат 25 липня. Це третя стрічка про Дедпула – антигероя коміксів Marvel, відомого непристойним гумором і здатністю до регенерації. У новому фільмі до персонажа Раяна Рейнольдса приєднується зірка франшизи «Люди Ікс» – Росомаха у виконанні Г’ю Джекмана. Напередодні прем’єри Forbes поговорив з режисером і продюсеркою стрічки й розпитав, що варто знати про «Дедпул і Росомаха» перед переглядом

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Конфлікт, що переростає в дружбу. Про що нова частина «Дедпула»

У серпні 2022 року співпродюсеру та виконавцю головної ролі у «Дедпулі» Раяну Рейнольдсу зателефонував зірка франшизи «Люди Ікс» Гʼю Джекман. Його пропозиція була раптовою – «воскресити» свого персонажа, Росомаху, у стрічці про Дедпула.

«Ми збиралися зняти ще один фільм, але ніяк не могли придумати особливу історію», – каже режисер стрічки Шон Леві («Ніч у музеї», «Дивні дива») під час онлайн-зустрічі з журналістами, яку відвідав Forbes. «Дзвінок [Джекмана] миттєво все змінив», – додає режисер.

фільм Дедпул і Росомаха /The Walt Disney Studios

«Дедпул і Росомаха» знятий у стилі кіно про напарників-поліцейських, говорить режисер стрічки Шон Леві. Фото The Walt Disney Studios

«Дедпул і Росомаха» знятий у стилі кіно про напарників-поліцейських, зазначає Леві. За сюжетом, після смерті Росомахи світ Вейда Вілсона (справжнє імʼя Дедпула) починає згасати. Щоб не допустити цього, Вілсон знаходить у мультивсесвіті альтернативного Росомаху. Але агент Управління часовими змінами має інші плани на світ Дедпула, тож відправляє героїв у Порожнечу – на «звалище» альтернативних реальностей.

«Це історія про конфлікт, що переростає у дружбу та братерство – щемка і смішна», – говорить Леві. Новий «Дедпул» здивує глядачів рівнем емоційності, додає режисер. Не обійдеться й без «диких боїв» і фірмового гумору, обіцяє він.

Перший фільм Marvel з віковим обмеженням 17+

«Дедпул і Росомаха» – перша стрічка про Дедпула, права на яку належать Disney. У 2019-му кінокомпанія за $71,3 млрд придбала студію 20th Century Fox, що розробила попередні фільми франшизи. Під парасолькою Disney об’єдналися персонажі «Людей Ікс» та «Месників». Обидві франшизи тепер є частиною кіновсесвіту студії Marvel, якою The Walt Disney Company володіє з 2009 року.

Для Marvel «Дедпул і Росомаха» став першим фільмом із віковим обмеженням до 17 років через зухвалий гумор і сцени насилля. Це «величезний крок» для Disney, орієнтованої на сімейну аудиторію, зазначав виконавець ролі Дедпула Раян Рейнольдс. Дедпул – єдиний персонаж Marvel, який спілкується з глядачами з екрана та висміює кіноіндустрію.

Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха». Джерело: Marvel Studios

«Нас попросили змінити лише один жарт, але запевняю, що його оновлена версія теж шокує», – розповів Леві. Жарти для Дедпула пише сам Рейнольдс, який також виступає співпродюсером фільму. «Він використовує багато попкультурних відсилань», – каже продюсерка Marvel Венді Джейкобсон.

Стрічка знята з мінімумом спецефектів і невеликим бюджетом

Зйомки фільму стартували в червні 2023 року в Британії й тривали 69 днів. Команда поставила за мету використовувати якнайменше візуальних ефектів і 3D-графіки. Натомість вирішили побудувати масштабні декорації, повідомляє Леві.

Крім павільйонів Pinewood Studios, зйомки відбувалися в реальних локаціях – на занедбаному аеродромі, у громадському парку та діючому кар’єрі. Творцям вдалося досягти автентичності, але через це постраждала конфіденційність. «Папараці розкрили деякі наші секрети раніше, ніж ми хотіли», – визнає Джейкобсон про оприлюднені в мережі фотографії однієї з екшн-сцен.

Дедпул і Росомаха фільм /The Walt Disney Studios

Зйомки фільму «Дедпул і Росомаха» стартували в червні 2023 року в Британії й тривали 69 днів. У павільйонах Pinewood Studios творці стрічки збудували масштабні декорації. Фото The Walt Disney Studios

Бюджет стрічки продюсерка не розкриває. «Він дуже скромний», – каже Джейкобсон. Перший фільм про Дедпула коштував $58 млн і зібрав у світовому прокаті $783 млн, згідно з даними Box Office Mojo. На виробництво другої частини витратили $110 млн, отримавши $786 млн бокс-офісу, свідчать дані платформи.

У фільмі знялася «найстрашніша собака Британії»

Роль у новій частині «Дедпула» отримала Пеггі – найстрашніша собака в Британії за версією фотодрукарні Parrot Print. Пошуки претендента на роль Догпула – собаки зі здібностями Дедпула – стали одним із головних креативних викликів проєкту, зазначає Леві. «Ми витратили місяці, щоб надресирувати Пеггі для зйомок», – розповів режисер. 

Дедпул собака /The Walt Disney Studios

Одним із головних креативних викликів проєкту стали пошуки собаки на роль Догпула, розповідає режисер Шон Леві. Фото The Walt Disney Studios

Акаунт Пеггі під ніком Dogpool отримав 174 000 підписників в Instagram ще до прем’єри фільму.

Стрічці прогнозують рекордний для «Дедпула» бокс-офіс

«Дедпул і Росомаха» стане єдиним кінорелізом Marvel у 2024 році. Трейлер фільму зібрав 365 млн переглядів за 24 години і побив попередній рекорд, що належав стрічці Marvel «Людина-павук: Додому шляху нема»: її трейлер за той же період часу подивились 355,5 млн разів.

Інтерес до нової стрічки американські профільні ЗМІ оцінюють високо. «Фільм може стати першою за вісім років картиною Marvel, що заробить понад $800 млн у прокаті», – пише Screen Rant.

У перший день передпродажу квитки на фільм придбали близько 200 000 людей, за даними найбільшої американської мережі кінотеатрів AMC Theatres. Це найкращий результат для фільмів рейтингу R, зазначили в мережі. Про рекордні для 2024 року передпродажі також повідомив квитковий оператор Fandango. 

Трейлер фільму Дедпул і Росомаха /The Walt Disney Studios

Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» зібрав 365 млн переглядів за 24 години і побив попередні рекорди. Фото The Walt Disney Studios

В українських кінотеатрах інтерес до «Дедпула» не такий помітний. Так, у мережі «Планета кіно» за тиждень до премʼєри придбано близько 2900 квитків на фільм загальною вартістю 800 000 грн, за даними компанії. Для порівняння: на фільм «Дюна: Частина друга» було передпродано 17 000 квитків вартістю 4,8 млн грн.

У мережі Multiplex станом на 17 липня продали 4448 квитків на 966 000 грн. «Через відключення електроенергії більшість глядачів купують квитки ближче до дати старту сеансів», – зауважує CEO мережі Роман Романчук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд