Категорія
Життя
Дата

За два тижні прокату фільму «Покинь, якщо кохаєш» розкупили 15 000 примірників однойменної книги

1 хв читання

На тлі прокату однойменного фільму 15 000 примірників книги «Покинь, якщо кохаєш» розкупили за два тижні в серпні. Про це Forbes розповіла СЕО видавництва Vivat Юлія Орлова.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • «Цього року в серпні ми отримали 15 000 примірників, які розлетілися за два тижні між нашими покупцями та дистрибʼюторами, – каже Юлія Орлова. – Наклад книжки знову закінчився». Інтерес був викликаний екранізацією книжки, переконана Орлова.
  • Коли на широкі екрани вийшов фільм «Покинь, якщо кохаєш», загальні продажі книгарень Readeat виросли на 8%, наводить приклад СЕО видавництва Vivat. Майже половина – продажі книги Коллін Гувер.
  • «Цього місяця здаємо у друк 10 000 примірників «Покинь, якщо кохаєш» і 15 000 примірників її продовження «Залишся, якщо кохаєш», – каже Орлова. 
  • Загальний наклад роману «Покинь, якщо кохаєш» Коллін Гувер складає вже понад 38 000 примірників із 2018 року, каже Орлова. 
За два тижні прокату фільму «Покинь, якщо кохаєш» розкупили 15 000 примірників однойменної книги /Фото 1

Контекст

Екранізації книг часто піднімають попит на оригінальні твори. Приміром, попит на книгу «Я, «Побєда» і Берлін» Кузьми Скрябіна після виходу однойменного фільму зріс майже в 10 разів. До прем’єри, у січні, видавництво «Фоліо» надіслало книгарням 230 примірників повісті Скрябіна. З виходом фільму в березні їх кількість сягнула 1700, а у квітні – 2200 примірників.  

Навесні 2023-го видавництво «Ранок» видало драму-феєрію Лесі Українки «Лісова пісня», ілюстровану персонажами однойменного мультфільму виробництва Film.ua Group. За місяць продажу видали чотири наклади – 15 500 книжок. П’ять років тому продажі «Лісової пісні» з іншими ілюстраціями сягали 500–700 екземплярів / рік.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд