Категорія
Гроші
Дата

«Під захистом ЗСУ». За пів року фрахт суден новим морським коридором подешевшав удвічі, а експорт наближається до довоєнного рівня. Чи буде новий рекорд

Морський коридор /Shutterstock

Темпи вивезення експорту морським коридором від ЗСУ обігнали «зернову угоду» Фото Shutterstock

Завдяки морському коридору від ЗСУ Україні вже вдалося обігнати темпи вивезення експорту в межах «зернової угоди» та розширити номенклатуру – від добрив до металів. Коридор став спасінням для української економіки, кажуть підприємці. Чи можливо його ще розширити

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Море знову стало головним. 90% експорту в 2024 році будемо перевозити морськими шляхами», – каже Forbes топменеджер однієї з великих українських металургійних компаній. За його словами, компанія вже вивозить 1–1,2 млн т металопродукції щомісяця. До російського повномасштабного вторгнення експорт через порти забезпечував понад 70% українського експорту. 

Загалом Україна експортує до 3 млн т руди та металу на місяць, каже він. Ще пів року тому про це можна було тільки мріяти – один із основних довоєнних експортних товарів України можна було вивозити лише наземними шляхами через західний кордон. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні