Adidas вперше з 1992 року зазнав збитків /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Adidas вперше з 1992 року зазнав збитків

Getty Images

Компанія Adidas за результатами 2023 року зафіксувала збитки у сумі €58 млн. Це відбулося вперше з 1992 року, пише Reuters з посиланням на фінансовий звіт компанії.

Ключові факти

  • Компанія все ще оговтується від припинення співпраці з репером Каньє Вестом у жовтні 2022 році, зазначило агентство.
  • Також негативно впливають на компанії, що займаються виробництвом спортивного одягу та взуття, низький попит і надмірна кількість магазинів у США.
  • Adidas заявив, що продажі в Північній Америці впали на 21% у четвертому кварталі та на 16% за рік. Компанія очікує, що цьогоріч продажі у Північній Америці впадуть приблизно на 5%.
  • Крім того, Adidas повідомив про затримки постачань на два-три тижні через кризу в Червоному морі.

Контекст

Adidas припинив продаж кросівок Yeezy у жовтні 2022 року після розірвання угоди з модельєром і репером Вестом, відомим тепер як Ye, після того, як він зробив антисемітські висловлювання

У травні 2023 року компанія оголосила, що продає частину свого запасу Yeezy, оскільки його ліквідація змусить компанію списати ще €500 млн. Adidas тоді заявив, що пожертвує значну частину виручки благодійним організаціям, які борються з расизмом та антисемітизмом.

Каньє Весту антисемітські випади в соцмережах, на концертах та в пресі обійшлися у $1,5 млрд після розірвання угод із відомими брендами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні