Категорія
Новини
Дата

Заручники на АЕС, новий вихід компаній з РФ та переддефолтний рейтинг країни-агресора. Головне за ніч

Бренди годинників припиняють експорт до Росії, а Universal Music Group закриває російські офіси. Fitch обвалило рейтинг Росії до переддефолтного. Працівники Запорізьної АЕС утримуються в заручниках 4 дні, а ЧАЕС припинила передачу даних МАГАТЕ. Головне за ніч 8-9 березня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові події у ніч 8-9 березня

  • Міжнародне рейтингове агентство Fitch обвалило кредитний рейтинг Росії з B до C. Згідно із повідомленням Fitch, «суверенний дефолт Росії неминучий».
  • Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив у Facebook, що російські війська змусили керівництво Запорізької атомної електростанції записати звернення для пропагандистських цілей. «Працівники Запорізької атомної станції вже 4 дні утримуються в заручниках. Всередині станції перебувають близько 500 російських солдатів і 50 одиниць важкої техніки», – написав він.
  • Системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській атомній електростанції припинили передачу даних до Міжнародної агенції з атомної енергії, пише Reuters.
  • Швейцарський бренд годинників Rolex припинив експорт до Росії, повідомляє Bloomberg. Rolex не володіє жодними компаніями чи нерухомістю у Росії. Бренди годинників Swatch Group and Richemont також припинили експорт до РФ.
  • Amazon Web Services відмовилася приймати нових клієнтів із Росії, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Це підрозділ американської корпорації Amazon, що надає послуги у сфері хмарних обчислень. Тож, російськи цифрові продукти втрачають можливість користуватися топ-світовими рішеннями для захисту, наголосив він.
  • Найбільша у світі звукозаписна компанія Universal Music Group зупиняє роботу в РФ і закриває там офіси, повідомила компанія у своєму прессрелізі.
  • Міжнародний валютний фонд планує виділити на підтримку України $1,4 млрд, повідомила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні