Категорія
Новини
Дата

«Альфа-Банк Україна» змінить назву на «Сенс Банк»

«Альфа-Банк Україна» змінює назву на «Сенс Банк», про що вже повідомив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку. Про це пише видання FinClub з посиланням на текст відповідного листа.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Повне найменування українською мовою: акціонерне товариство «Сенс Банк», – йдеться в листі.
  • Англійською банк тепер буде називатися «Joint Stock Company Sense Bank».
  • Мобільний додаток банку вже кілька років називається Sense SuperApp.

Контекст

«Альфа-банк», за даними НБУ, на 1 березня 2022 року за розміром загальних активів посідав пʼяте місце (123,77 млрд грн) серед 69 банків, що діють у країні. Регулятор визнав акціонерів «Альфа-банку» Михайла Фрідмана (32,86%), Германа Хана (20,97%), Олексія Кузьмичова (16,32%) та Петра Авена (12,4%), Андрія Косогова (41%) такими, що втратили бездоганну ділову репутацію, і позбавив їх права голосу в банку. 

У квітні Нацбанк погодив болгарського ексміністра фінансів, виконавчого директора Групи фінансових ринків Лондонської школи економіки та технічного радника Єврокомісії Симеона Дянкова на посаду довіреної особи Альфа-банку, якій буде повністю передано право голосу за акціями підсанкційних акціонерів фінустанови.

«Банк не хоче мати нічого спільного з країною-агресором навіть на рівні асоціацій і бренду, який працює в росії», – наголошував Дянков.

«Альфа-банк» обслуговує 2,6 млн фізосіб, 55 000 юридичних і 88 000 ФОПів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні