Категорія
Новини
Дата

ArcelorMittal інвестує $1 млрд в казахстанський меткомбінат, який поставляє сталь у Росію

Металургійний гігант ArcelorMittal планує інвестувати в Казахстані $1 млрд. Левова частка коштів буде спрямована на модернізацію підприємства «АрселорМіттал Теміртау». Про це повідомила пресслужба президента Казахстану. Після початку великої війни ArcelorMittal урізав інвестиції комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президент Казахстану Касім-Жомарт Токаєв зустрівся із головою правління ArcelorMittal Лакшмі Мітталом. Ключовою темою розмови стали питання, повʼязані із забезпеченням безпеки на виробництві, оплатою праці, виконанням соціальних зобовʼязань та модернізацією виробництва.
  • Зокрема, Лакшмі Міттал запевнив Токаєва в тому, що найближчим часом ArcelorMittal інвестує в Казахстан $1 млрд, більша частина яких буде спрямована на модернізацію виробництва ArcelorMittal Temirtau.

Контекст

Меткомбінат «АрселорМіттал Теміртау» (раніше «Іспат Кармет» в Карагандинській області) увійшов до складу ArcelorMittal у середині 90-х років.

Премʼєр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов раніше закликав керівництво «АрселорМіттал Теміртау» збільшити інвестиції в модернізацію, щоб скоротити аварії зі смертельними наслідками.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ArcelorMittal урізав інвестиційну програму меткомбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг». За даними фінзвіту компанії за перше півріччя, будівництво фабрики огрудкування, інвестиції в яку оцінувалися в $250 млн, призупинене. Проте, на комбінаті продовжують будувати хвостосховище «Третя карта», яке необхідне для продовження видобування руди, і модернізувати доменну піч № 9, яка зазвичай виробляє 2/3 чавуну підприємства. Ці два проєкти АМКР оцінюються в $450 млн.

У травні ArcelorMittal припинив експорт сталі в Росію через війну проти Україну, але вже у червні відновив постачання через завод ArcelorMittal Temirtau.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні