Категорія
Новини
Дата

ArcelorMittal інвестує $1 млрд в казахстанський меткомбінат, який поставляє сталь у Росію

1 хв читання

Металургійний гігант ArcelorMittal планує інвестувати в Казахстані $1 млрд. Левова частка коштів буде спрямована на модернізацію підприємства «АрселорМіттал Теміртау». Про це повідомила пресслужба президента Казахстану. Після початку великої війни ArcelorMittal урізав інвестиції комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Ключові факти

  • Президент Казахстану Касім-Жомарт Токаєв зустрівся із головою правління ArcelorMittal Лакшмі Мітталом. Ключовою темою розмови стали питання, повʼязані із забезпеченням безпеки на виробництві, оплатою праці, виконанням соціальних зобовʼязань та модернізацією виробництва.
  • Зокрема, Лакшмі Міттал запевнив Токаєва в тому, що найближчим часом ArcelorMittal інвестує в Казахстан $1 млрд, більша частина яких буде спрямована на модернізацію виробництва ArcelorMittal Temirtau.

Контекст

Меткомбінат «АрселорМіттал Теміртау» (раніше «Іспат Кармет» в Карагандинській області) увійшов до складу ArcelorMittal у середині 90-х років.

Премʼєр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов раніше закликав керівництво «АрселорМіттал Теміртау» збільшити інвестиції в модернізацію, щоб скоротити аварії зі смертельними наслідками.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ArcelorMittal урізав інвестиційну програму меткомбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг». За даними фінзвіту компанії за перше півріччя, будівництво фабрики огрудкування, інвестиції в яку оцінувалися в $250 млн, призупинене. Проте, на комбінаті продовжують будувати хвостосховище «Третя карта», яке необхідне для продовження видобування руди, і модернізувати доменну піч № 9, яка зазвичай виробляє 2/3 чавуну підприємства. Ці два проєкти АМКР оцінюються в $450 млн.

У травні ArcelorMittal припинив експорт сталі в Росію через війну проти Україну, але вже у червні відновив постачання через завод ArcelorMittal Temirtau.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні