Категорія
Новини
Дата

Байден оголосив про посилення військової присутності США в Європі через війну Росії

Сполучені Штати Америки посилять свою військову присутність у Європі у звʼязку з російською загрозою. Про це президент США Джо Байден заявив під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, пише «Європейська правда».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні я оголошую, що США зміцнюють наші сили у Європі», — сказав Байден, додавши, що НАТО буде посилено в усіх напрямках у всіх сферах — на суші, в повітрі та на морі.
  • Він повідомив, що США відправляють два додаткові есмінці на спільну американсько-іспанську базу Рота і таким чином кількість американських есмінців там зросте від чотирьох до шести.
  • У Польщі США утворять постійний штаб п’ятого армійського корпусу США, що допоможе посилити сумісність військ США і НАТО по всьому східному фланзі Альянсу.
  • США також відправлять дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилять протиповітряну оборону у Німеччині та Італії.
  • У Румунії буде розміщуватись ротаційна бригада. Також США посилять своє ротаційне розгортання в країнах Балтії.

Контекст

Лідери країн НАТО на саміті у Мадриді планують узгодити рішення про збільшення кількості військ високої готовності до понад 300 000, заявив Столтенберг на пресконференції. «На саміті ми зміцнимо наш передовий захист. Ми збільшимо бойові групи у східній частині альянсу до рівня бригад. Ми трансформуємо Сили реагування НАТО і збільшимо кількість сил швидкої готовності до 300 000», — сказав Столтенберг.

Він додав, що також будуть збільшені можливості НАТО реагувати на кризи на конфлікти, включаючи попереднє розміщення озброєння. Пізніше генсек уточнив, що розширення до рівня бригад буде не у всіх восьми країнах, де є бойові групи, а тільки в деяких.

Сили швидкого реагування НАТО наразі налічують близько 40 000 військовослужбовців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні