Категорія
Новини
Дата

Байден проситиме Конгрес скасувати податок на бензин у США, щоб знизити його вартість – Reuters

1 хв читання

Президент США Джо Байден планує закликати Конгрес призупинити дію федерального податку на бензин у розмірі 18,4 цента за галон. Це потрібно, щоб стимулювати зниження цін на пальне. Про це повідомляє Reuters.

Ключові факти

  • Байден заявив, що розглядає питання про те, чи варто закликати до паузи в оподаткуванні, оскільки США намагаються впоратися зі зростаючими цінами на бензин та інфляцією. Ідея податкових канікул на бензин і дизель не підтримується опозицією у Конгресі.
  • Високі ціни на бензин створюють значну політичну проблему для Байдена та демократів, оскільки вони намагаються зберегти свій слабкий контроль над Конгресом на проміжних виборах у листопаді, пише видання.
  • Губернатор Мічигану, демократ Гретхен Вітмер, закликала Байдена підтримати призупинення податку на газ, заявивши, що «це зробить реальне, негайне полегшення без шкоди федеральному уряду для інвестицій в інфраструктуру».
  • Голова Комітету з транспорту та інфраструктури Палати представників Пітер Дефазіо, демократ, сказав, що «призупинення федерального податку на газ не забезпечить суттєвого полегшення для американських сімей, але утворить багатомільярдну діру у Довірчому фоні шосейних доріг».
  • 11 червня вперше ціна американського бензину перевищила $5 за галон. Станом на сьогодні вартість бензину складає $4,97.

Контекст

Раніше Президент США Джо Байден заявив, що зараз Штати та Євросоюз обговорюють питання купівлі російської нафти за ціною, яка буде нижчою за ринкову. За даними CNN, такий варіант розглядають у звʼязку з різким підвищенням цін на пальне. 

Він пояснив, що санкційний тиск на РФ призвів до того, що Росія повинна буде продати нафту за заниженою ціною. «Зараз багато що відбувається, але ідея, що ми зможемо клацнути перемикачем, щоб знизити вартість бензину, малоймовірна в найближчій перспективі», – заявив Байден.

У березні США заборонили імпорт скрапленого природного газу, кам’яного вугілля, нафти й продуктів нафтопереробки з Росії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні