Категорія
Новини
Дата

БЕБ заявило про виявлення схеми ухилення від податків при працевлаштуванні водіїв у глобальному сервісі таксі

1 хв читання

Бюро економічної безпеки заявило про викриття схеми ухилення від сплати податків у великих розмірах. За версією слідства, організатор схеми, використовуючи нотаріальні довіреності оформив фіктивних фізичних осіб-підприємців партнерами всесвітньовідомої служби таксі. Про це йдеться у повідомленні пресслужби БЕБ.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Слідство заявляє, що кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховувалися на електронні гаманці компанії-нерезидента та згодом надсилалися в Україну своїм партнерам для оплати роботи водіїв. 
  • Надалі підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату «інформаційно-посередницьких послуг». Після цього виводив їх у готівку через каси в банках, йдеться у повідомленні БЕБ.
  • Ці кошти не декларувалися, з них не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, а бухгалтерська звітність не подавалася, заявило БЕБ.
  • За оцінкою слідства, фігурант вивів у готівку 18,7 млн грн, приховав отримані прибутки та уник сплати понад 3,3 млн грн податків. 
  • Правоохоронці заявили, що провели обшуки у Києві та області і вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо.
  • Згаданій особі було повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу України триває. 
  • Назву глобального сервісу таксі слідство не розкриває.
БЕБ заявило про виявлення схеми ухилення від податків при працевлаштуванні водіїв у глобальному сервісі таксі /Фото 1

БЕБ заявило про викриття схеми ухилення від сплати податків у великих розмірах

Контекст

У березні 2023 року БЕБ заявило, що викрило схему ухилення від сплати податків на 52 млн грн. Серед її фігурантів – директор та головний бухгалтер «українського представництва всесвітньо відомого бренду таксі».

Детективи БЕБ розслідували діяльність ТОВ «У-Драйверс-Партнер Убер в Україні», розповів Forbes народний депутат, який знайомий з матеріалами справи. Це юрособа компанії U-Drivers, що називає себе сервісом підключення та підтримки водіїв Uber і Bolt. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд