Категорія
Новини
Дата

BlaBlaCar залучив €100 млн інвестицій на розвиток і досяг прибутковості

BlaBlaCar залучив €100 млн інвестицій, які спрямує на розвиток компанії, йдеться у пресрелізі. Компанія також повідомила про досягнення прибутковості у минулому році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами співзасновника і генерального директора BlaBlaCar Ніколя Брюссона, завдяки цим €100 млн інвестицій компанія зможе реалізувати амбітну стратегію зростання, включно з кількома угодами зі злиття та поглинання (M&A), над якими працює зараз. 
  • «Додаткове фінансування дозволить нам розвивати нові проєкти, заохочувати інновації та вивчати можливості для нових придбань», – сказав він. 
  • Минулого року 80 млн пасажирів скористалися послугами BlaBlaCar, що на 23% більше, ніж роком раніше. 
  • В Україні кількість зареєстрованих користувачів у 2023 році становить майже 11 млн. Це найвищий показник серед країн Центральної та Східної Європи. Для порівняння у Польщі близько 6 млн зареєстрованих користувачів, в Румунії – 1,5 млн.
  • Прибуток BlaBlaCar сягає €253 млн, що на 29% більше, ніж у попередньому році. Уперше за 24 місяці компанія стала прибутковою і завершила 2023 рік з позитивним показником EBITDA.

Контекст

Додаток BlaBlaCar для спільних поїздок дає могу 27 млн активних користувачів щороку знаходити спільні поїздки у 21 країні. Технології BlaBlaCar допомагають водіям транспортних засобів з вільними місцями та пасажирам розділяти витрати на поїздку. Також BlaBlaCar поєднує карпулінг з автобусними рейсами від понад 5000 операторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні